Albert Groenheyde
Mail voor nadere informatie
Albert (1939) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te ’s-Gravenhage. Daarna werkte hij als grafisch ontwerper. Pas de laatste jaren ontwikkelt hij zich als beeldend kunstenaar.

Aanvankelijk maakte hij abstract werk. Tegenwoordig schildert hij vooral mensen en menselijke relaties. Zijn grafische achtergrond verloochent zich niet. Het brengt een bepaalde ordening in zijn werk. Opmerkelijk is zijn gebruik van kaders als afbakening van gedachtewerelden. Het zijn accenten die met elkaar verweven worden en tot harmonie komen.

Groenheyde is een scherp observator. Hij laat zien van wat er in mensen omgaat. Mensen met al hun aantrekkelijkheden en onhebbelijkheden. Met zijn scherpe blik verbeeldt hij menselijke handelingen en relaties. Hierbij wordt altijd iets van het innerlijk zichtbaar. Het forse formaat accentueert het realistische karakter waardoor het werk soms confronterend wordt.

Door zijn krachtige manier van schilderen en zijn soms bruut dan weer subtiel lijngebruik brengt hij emoties over. Met zijn stijl van werken probeert Groenheyde de kijker mee te nemen in zijn observaties

Lucian Freud, David Levine en Co Westerik zijn voor Groenheyde belangrijke voorbeelden.


De Beeldenstorm galerie beeldentuin - Albet Groenheyde


De Beeldenstorm galerie beeldentuin - Albet Groenheyde
Landgoed Maple Farm
De Beeldenstorm - Roosendaalsebaan 4
4744 SM Bosschenhoofd (Roosendaal) - Provincie Noordbrabant
Tel nr 0031 (0)165-340333 - email adres NVDBS@freeler.nl