Pieternel Elsen (1969)
Mail voor nadere informatie
Pieternel Elsen is jong begonnen met tekenen en schilderen. Het dierenrijk vormen voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron. De schoonheid en beweging van dieren worden telkens in een andere emotie verwerkt en dat uit zich in haar schilderijen die een expressionistisch realistische stijl hebben. Met de spatel wordt de verf laag over laag aangebracht net zo lang totdat het tafereel zichtbaar wordt. Het spel van kleur en beweging is begonnen en dagen elkaar uit om te zoeken naar evenwicht of tegenwicht.

Als kind kwam Pieternel in aanraking met paarden. Door ze te observeren kreeg zij een beeld van het karakter, anatomie en de bewegingen. De wedstrijden waren niet zo belangrijk maar ze berijden en het contact des te meer. Het fijn genuanceerde karakter en de schoonheid van deze dieren spraken Pieternel zo aan dat er al snel tekeningen volgden van wat zij zag. Jaren later kregen de paarden vorm op het doek in een volwassen stijl. Vooral de karakters en bewegingen die bij verschillende paardenrassen zo herkenbaar zijn is voor Pieternel een uitdaging om op het doek te zetten. Niet alles hoeft zichtbaar te zijn alleen dat waar het om gaat.


De glans van de huid gespannen over de bewegende spieren, de kracht en sierlijkheid, de uitdrukkingen, de mysterie, de fluwelen neusgaten, wapperende manen in de wind, de verweving met de natuur en de samenwerking met de mens.

De Beeldenstorm galerie beeldentuin - Pieternel Wijnands

De Beeldenstorm galerie beeldentuin - Pieternel Wijnands

De Beeldenstorm galerie beeldentuin - Pieternel WijnandsLandgoed Maple Farm
De Beeldenstorm - Roosendaalsebaan 4
4744 SM Bosschenhoofd (Roosendaal) - Provincie Noordbrabant
Tel nr 0031 (0)165-340333 - email adres NVDBS@freeler.nl