Margreet Bosker
Margreet Bosker Siddeburen, werd in 1947 geboren op het voormalige eiland Wieringen. Tijdens de HBS periode heeft ze de La. tekenakte gehaald. Daarop aansluitend enkele jaren kunstacademie, dit voldeed niet aan haar verwachtingen.
Vervolgens is ze bij diverse kunstenaars op stage geweest, beeldhouwers, bronsgieters, tekenaars, kunstschilders etc.l. vanaf die tijd veel geëxperimenteerd met allerlei materialen en technieken.

De materialen van de objecten bestaan vaak uit combinaties van papier-maché, bot, brons en glas. De schilderijen zijn in olieverf en pastel, van fantasielandschappen tot portret. De beelden zijn vaak geënt op bv. Noorse of Keltische sagen en legende, ook de Griekse
en Romeinse mythologie is een geliefd onderwerp. In de beelden wordt gestreefd ze zo weer te geven als of ze in beweging zijn. Tevens zou je ze kunnen beschrijven als verhalende kunst. Ieder object vertelt zijn eigen geschiedenis. Een andere tak is het creëren van bizarre of bijzondere gebruiksvoorwerpen zoals bij voorbeeld een aparte kapstok of een vreemdsoortig paraplubak, etc. Deze eenmalige objecten zijn meest al van staal, zink of koper.
Het werk is al in diverse landen en steden te zien geweest.

Exposities

O.a. Brussel, Gent, Antwerpen, Essen, Amsterdam, Bosschenhoofd, Tilburg, Amersfoort, Arnhem, Den Hoog, Wassenaar, Groningen, Sneek etc.

 

De Beeldenstorm galerie beeldentuin - Margreet Bosker

De Beeldenstorm galerie beeldentuin - Margreet Bosker


Landgoed Maple Farm
De Beeldenstorm - Roosendaalsebaan 4
4744 SM Bosschenhoofd (Roosendaal) - Provincie Noordbrabant
Tel nr 0031 (0)165-340333 - email adres NVDBS@freeler.nl