Guy Janssen
Mail voor nadere informatie
Guy Janssen heeft zich na een technische opleiding en enkele jaren Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen ontwikkeld tot beeldhouwer. Zijn favoriete materiaal is belgisch hardsteen. Zijn werk heeft de afgelopen jaar een konstante ontwikkeling doorgemaakt. Opvallend is het contrast tussen de hardheid van het materiaal en de organische vorm en uitstraling van zijn beelden.
Elke lyrische beschrijving doet tekort aan zijn werk omdat de vorm, of dit nu de plooi, scheur, knoop of vouw in de steen is, gezien en in zekere zin gevoeld moet worden.
Jaarlijks laat hij zijn werk bewonderen in verschillende exposities en jaarlijks wordt hij uitgenodigd om deel te nemen aan beeldhouwersymposia; recent nog in 2004 in Sprimont – Belgie.Veel overheden en bedrijven hebben werk van hem aangekocht.Uit Gazet van Antwerpen, Exposities

Geef beeldhouwer Guy Janssen een steen en hij maakt er een kunstwerk van. Wie dezer dagen door de Kapelstraat rijdt, kan moeilijk naast het enorme beeld kijken, dat Guy er onlangs neerpootte. Guy Janssen volgde ooit twee jaar boetseren aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen maar, als beeldhouwer is hij een echte autodidact. Guy werkt vooral met arduin, marmer en albast.


Naar inspiratie moet Guy nooit lang zoeken en dat geldt ook voor de materialen. ”Ik maakte al verschillende werken uit afgedankte blauwe steen van aan de kade. Ook bij de verbouwingen aan het Centraal Station sloeg ik mijn slag en kon ik nog heel wat bruikbaar marmer op de kop tikken.”

Janssen zaagt, kapt en polijst zich sinds 1990 een weg in het kunstenaarswereldje en verwierf op al die tijd een uitstekende reputatie. ”Ze kennen me al tot in Mexico, en op het prestigieuze beeldhouwersymposium van Sprimont viel ik meermaals in de prijzen.”


De Beeldenstorm galerie beeldentuin - Guy Janssen

De Beeldenstorm galerie beeldentuin - Guy Janssen
Landgoed Maple Farm
De Beeldenstorm - Roosendaalsebaan 4
4744 SM Bosschenhoofd (Roosendaal) - Provincie Noordbrabant
Tel nr 0031 (0)165-340333 - email adres NVDBS@freeler.nl