Rietje Geurts  (Roermond)
Mail voor nadere informatie
Haar beeldend vermogen ontwikkelde zij al meer dan 25 jaar geleden met name in de keramiek. Het werken met klei werd 10 jaar geleden uitgebreid met het werken in  was, de basis voor het gegoten brons ( cire perdue). Haar bronzen kleinplastieken zijn met name geïnspireerd door de natuurlijke vormen van mens en dier.

Zij streeft naar een perfecte weergave van de anatomie waarbij de artistieke vrijheid gebruikt wordt om kracht, snelheid en sierlijkheid te benadrukken.

Grondige observatie van het paard in de natuur heeft de recentelijk geresulteerd in een serie bronzen paardjes als variaties op één thema. De mens, met name de vrouw, alleen of in een groep is haar andere thema. Naast de uiterst zorgvuldige afwerking is ook de kleur van het brons aan voortdurende perfectionering onderhevig, waarbij de natuurlijke gevolgen van het gietproces zoveel mogelijk in stand gehouden worden.

Rietje Geurts heeft zomer 2003 haar opleiding beeldhouwen hogere graad aan de Stedelijke Akademie voor Plastische Kunsten te Genk (België) voltooid. Momenteel is zij zelf ook docente beeldende kunst bij Kreato te Thorn. Voor de vriendenkring "Les Chers Amis de Maastricht" heeft zij de bronzen penning ontworpen die uitgereikt wordt aan de "Ambassadeurs vaan Mestreech",. Deze zijn o.a. Corneille, Joop Braakhekke, Willem Vermeend, burgemeester van Amsterdam Job Cohen, Huub Stapel, Renée Soutendijk e.a.


 

 


Rietje Geurts - beelden in brons - galerie de beeldenstorm
Beelden in brons
Rietje GeurtsRietje Geurts - beelden in brons - galerie de beeldenstorm

Beelden in brons
Rietje GeurtsLandgoed Maple Farm
De Beeldenstorm - Roosendaalsebaan 4
4744 SM Bosschenhoofd (Roosendaal) - Provincie Noordbrabant
Tel nr 0031 (0)165-340333 - email adres NVDBS@freeler.nl