Landgoed Maple farm

De Beeldenstorm was gevestigd op landgoed Maple Farm tot en met juni 2021.


de Beeldenstorm Beeldentuin Mette Bus

Historie
Het huidige bos is een overblijfsel van wat eens een grote bosplantage was welke de naam Mastpolder droeg, mogelijk vernoemd naar de soort beplanting welke de bijnaam masthout had.
In West Brabant zijn rond die periode, begin 18e eeuw, meer van deze plantages aangelegd o.a. het Mastbos bij Breda en de Wouwseplantage bij Wouw. De maatschappij hier voor ingehuurd droeg de naam Maple Farm.

Landgoed Maple bos de Huzaar


Hoezaar

Tijdens oorlogshandelingen in de achttiende eeuw (kaart1747) werd de plantages geheel vernietigd. De naam van het bos de Hoezaar is te danken aan militaire activiteiten uit die periode. Het gebied werd daarna opnieuw bebost en verkaveld. In de eerste helft van de twintigste eeuw zijn grote delen van de aanwezige bossen en heidevelden ontgonnen en agrarisch in gebruik genomen.

Aan de rand van het landgoed liep tot 1970 de Antwerpsepostbaan de oude weg van Breda naar Antwerpen deze is met de aanleg van de A-59 verdwenen.

In 2003 kocht de Beeldenstorm het Landgoed aan. Na een ingrijpende verbouwing is de Beeldenstorm medio 2005 geopend.

Maple Farm kaart
De galerie en beeldentuin

Rust, ruimte en kunst

Ingang van Beeldentuin Galerie de BeeldenstormDe Beeldenstorm is een galerie  & beeldentuin op een locatie waar de tijd even geen grip heeft op de mens. Een ideale plaats voor tijdloze kunst. U vindt de galerie en beeldentuin in Noord-Brabant nabij de A-58 van Breda naar Roosendaal, op het landgoed Maple Farm. (11 hectare)


Natuur

Beeldentuin Galerie de Beeldenstorm tuin achter De met zorg aangelegde beeldentuin beslaat ruim één hectare en wordt omarmd door bospercelen die ook tot het landgoed behoren en waar bezoekers de beslommeringen van
alledag even van zich af kunnen laten glijden.

In deze ruimtelijke, groene ambiance trekken tal van figuratieve en abstracte beelden de aandacht.
Zij het op natuurlijke wijze; kunst en landschap gaan duidelijk hand in hand op de Beeldenstorm.


Cultuur

Beeldentuin Galerie de Beeldenstorm tuin achter

De beeldencollectie van 'De Beeldenstorm' is met zorg samengesteld en bestaat uit werk van diverse gerenommeerde
kunstenaars. Hetzelfde geldt voor
de collectie beelden en schilderijen in de eveneens ruim opgezette galerie.

Beeldentuin
De beeldenstuin bestaat uit een beeldenpark en een intieme binnentuin.  Direct naast de beeldentuin ligt het bos waar grotere werken in de vrije ruimte staan opgesteld.

Galerie
De landelijke galerie is ingericht in de sfeer van het buitenleven. Dankzij het gebruik van veel hout sluit deze prachtig aan bij het buiten gebeuren.Galerie Beeldentuin - De Beeldenstorm -
mailto:info@nvdbs.nl